خشك كردن گوجه در آفتاب
يك روش ساده خشك كردن آنها در آفتاب است. گوجه ها را از وسط به دو نيم ميكنيم و در سيني چيده و در مقابل آفتاب قرار ميدهيم تا خشك شوند.
خشك كردن گوجه در فر
يك روش ديگر خشك كردن گوجه در فر است. گوجه ها را از وسط به دو نيم كرده و روي آنها نمك پاچيده و در سيني فر روي حرادت ۱۰۰ درجه سانتي گراد به مدت ۸ ساعت قرار ميدهيم تا خشك شوند. گوجه ها را در شيشه اي تميز ريخته كمي سير تازه لابه لاي آنها گذاشته و با روغن پر ميكنيم. اگر روغن زيتون در دسترس داريد كه چه بهتر. در بوفه ايتاليائي كه دستور چند غذا رو داده بودم بايد ديده باشين كه از گوجه فرنگي خشك زياد استفاده شده بود ودر ضمن هر نوع سالادي هم كه تهيه ميكنيد ميتوانيد اين گوجه ها را اضافه كنيد. معمولا در خيلي غذاهاي ايتاليائي و اسپانيائي گوجه خشك زياد مصرف ميشود.
خشك كردن گوجه در ماكروويو
گوجه فرنگي هاي كاملا گرد و درشت و رسيده را بشوييد و سپس برش هاي گرد ورقه اي بزنيد.
روي آنها كمي نمك و اگر دوست داريد گرد سير يا پياز و يا آويشن و … بپاشيد.
روي ظرف مخصوص يا شبكه ماكروفر بچينيد.
آنها را پخش كنيد كه روي هم قرار نگيرند.
زير آن ظرفي قرار دهيد.
روي قدرت بالا High و مدت 15 دقيقه قرار دهيد.
سپس در ماكروفر را باز كنيد آنها را برگردانده و آب حاصل از گوجه ها را كه در ظرف جمع شده روي سمت ديگر گوجه ها بريزيد.
در تمامي مراحل نيازي به درپوش نيست.
مجددا حدود 10 الي 15 دقيقه روي قدرت بالا يا high قرار داده و اجازه دهيد آب حاصل بخار شود.
اكنون از داخل ماكروفر بيرون آوريد.
اگر گوجه ها شكل خود را از دست داده اند جاي نگراني نيست،پس از سرد شدن و خشك شدن
شكل خود را باز خواهد يافت.
سپس اجازه دهيد حدود نيم ساعت بازهم بدون درپوش بيرون بماند.
سپس آنها را جمع كرده و در يك كيسه مانند زيپ لاك قرار دهيد و هواگيري كرده و سر آنرا ببنديد.
از انباشتن مقدار زيادي گوجه پرهيز كنيد تا جاي كافي داشته باشند.
آنها را داخل يخچال نگهداري كنيد.
دو روز بعد مجددا آنها را بيرون آورده مدتي ديگر هوا دهيد تا كاملا از خشك شدن آنها اطمينان حاصل كنيد
اگر رطوبت در گوجه باقي بماند كپك مي زند
سالها قبل كه هنوز سيستم گلخانه اي و توليد و پرورش سبزيجات و صيفي جات مانند حالا خيلي پيشرفته نبود،
مادربزرگ هاي ما گوجه فرنگي را براي ايام سرد زمستان اينگونه نگهداري مي كردند.
گوجه فرنگي ها در زمستان داخل آبگوشت و خورش ها بكار ميامد و از نشانه هاي خانه داري و كدبانوگري و
آينده نگري بانوان ايراني بشمار مي رفت.
البته به دليل عدم وجود يخچال و لوازم مدرن نگهداري،مجبور بودند نمك زيادي به ان بزنند تا كپك نزند و خواص و بافت خود را در عين خشك شدن،سالم حفظ كند.
پس از پخت خورش و خوراك مجددا رطوبت خود را بازيافته و در غذاها بخوبي خود را نمايان مي كرد.
در كشور ايتاليا اين فرآورده سنتي هنوز هم در آشپزي كاربرد زيادي دارد و هواداران خود را راضي مي كند.
شما هم ميتوانيد با استفاده از دستگاه هاي مدرن امروزي؛ماكروويو ( ماكروفر ) در تابستان از اين فرآورده هاي
صيفي پر مصرف تهيه كنيد و سالادهاي زمستاني خود را با آن زينت دهيد فقط از مصرف نمك زياد روي آن بپرهيزيد.
منبع: matbakhh
نکات مهم آشپزی
هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.