نحوه ي خشك كردن گوجه فرنگي و كاربرد آن در آشپزي

آموزش آشپزي با بهترين دستور تهيه انواع غذاهاي ايراني

نحوه ي خشك كردن گوجه فرنگي و كاربرد آن در آشپزي

۴ بازديد

خشك كردن گوجه در آفتاب

يك روش ساده خشك كردن آنها در آفتاب است. گوجه ها را از وسط به دو نيم ميكنيم و در سيني چيده و در مقابل آفتاب قرار ميدهيم تا خشك شوند.

خشك كردن گوجه در فر

يك روش ديگر خشك كردن گوجه در فر است. گوجه ها را از وسط به دو نيم كرده و روي آنها نمك پاچيده و در سيني فر روي حرادت ۱۰۰ درجه سانتي گراد به مدت ۸ ساعت قرار ميدهيم تا خشك شوند. گوجه ها را در شيشه اي تميز ريخته كمي سير تازه لابه لاي آنها گذاشته و با روغن پر ميكنيم. اگر روغن زيتون در دسترس داريد كه چه بهتر. در بوفه ايتاليائي كه دستور چند غذا رو داده بودم بايد ديده باشين كه از گوجه فرنگي خشك زياد استفاده شده بود ودر ضمن هر نوع سالادي هم كه تهيه ميكنيد ميتوانيد اين گوجه ها را اضافه كنيد. معمولا در خيلي غذاهاي ايتاليائي و اسپانيائي گوجه خشك زياد مصرف ميشود.

خشك كردن گوجه در ماكروويو

گوجه فرنگي هاي كاملا گرد و درشت و رسيده را بشوييد و سپس برش هاي گرد ورقه اي بزنيد.
روي آنها كمي نمك و اگر دوست داريد گرد سير يا پياز و يا آويشن و … بپاشيد.
روي ظرف مخصوص يا شبكه ماكروفر بچينيد.
آنها را پخش كنيد كه روي هم قرار نگيرند.
زير آن ظرفي قرار دهيد.
روي قدرت بالا High و مدت 15 دقيقه قرار دهيد.
سپس در ماكروفر را باز كنيد آنها را برگردانده و آب حاصل از گوجه ها را كه در ظرف جمع شده روي سمت ديگر گوجه ها بريزيد.
در تمامي مراحل نيازي به درپوش نيست.
مجددا حدود 10 الي 15 دقيقه روي قدرت بالا يا high قرار داده و اجازه دهيد آب حاصل بخار شود.
اكنون از داخل ماكروفر بيرون آوريد.
اگر گوجه ها شكل خود را از دست داده اند جاي نگراني نيست،پس از سرد شدن و خشك شدن
شكل خود را باز خواهد يافت.
سپس اجازه دهيد حدود نيم ساعت بازهم بدون درپوش بيرون بماند.
سپس آنها را جمع كرده و در يك كيسه مانند زيپ لاك قرار دهيد و هواگيري كرده و سر آنرا ببنديد.
از انباشتن مقدار زيادي گوجه پرهيز كنيد تا جاي كافي داشته باشند.
آنها را داخل يخچال نگهداري كنيد.
دو روز بعد مجددا آنها را بيرون آورده مدتي ديگر هوا دهيد تا كاملا از خشك شدن آنها اطمينان حاصل كنيد

اگر رطوبت در گوجه باقي بماند كپك مي زند

سالها قبل كه هنوز سيستم گلخانه اي و توليد و پرورش سبزيجات و صيفي جات مانند حالا خيلي پيشرفته نبود،
مادربزرگ هاي ما گوجه فرنگي را براي ايام سرد زمستان اينگونه نگهداري مي كردند.
گوجه فرنگي ها در زمستان داخل آبگوشت و خورش ها بكار ميامد و از نشانه هاي خانه داري و كدبانوگري و
آينده نگري بانوان ايراني بشمار مي رفت.
البته به دليل عدم وجود يخچال و لوازم مدرن نگهداري،مجبور بودند نمك زيادي به ان بزنند تا كپك نزند و خواص و بافت خود را در عين خشك شدن،سالم حفظ كند.
پس از پخت خورش و خوراك مجددا رطوبت خود را بازيافته و در غذاها بخوبي خود را نمايان مي كرد.
در كشور ايتاليا اين فرآورده سنتي هنوز هم در آشپزي كاربرد زيادي دارد و هواداران خود را راضي مي كند.
شما هم ميتوانيد با استفاده از دستگاه هاي مدرن امروزي؛ماكروويو ( ماكروفر ) در تابستان از اين فرآورده هاي
صيفي پر مصرف تهيه كنيد و سالادهاي زمستاني خود را با آن زينت دهيد فقط از مصرف نمك زياد روي آن بپرهيزيد.

منبع: matbakhh

نکات مهم آشپزی

  •  برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
  • بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
  • برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید. آموزش آشپزی
  • افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
  • هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.
  • ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.
  • هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.
  • قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.
  • استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.
  • افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.
  • برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.
  • ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.
    هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.
  • برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.
  • اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.
  • برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
  • برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح
  • سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
  • برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.

نکات مهم آشپزی

  •  برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
  • بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
  • برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید. آموزش آشپزی
  • افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
  • برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
  • برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.25 مزیت جالب نوشیدن قهوه در ابتدای صبح
  • سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.
  • برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.